Kira gerak baby

Hi, nak tanya..sy confuse sebenarnya😂.. Kalo baby just pusing2 n xkick dikira jgk ke? Baby sy ni siang dia byk pusing n rsa mcm kena korek2 je perut..kdg2 je rasa dia tendang..tu pwn kalo baring lps mkn😂.. Petang n malam baru rasa dia tendang🥹.. Kalo tny nurse, dia ckp nk tendang y kuat, kalo cmtu xckup 10x..kalo tny kakak2 dorg ckp pusing dikira jgk..confuse jap..tqqqq #1stbaby #33w2d

4 Balas

dia berpusing ke tendang ke tumbuk ke berguling ke kt dlm tu smua dikira 1 gerakkan... then rasa dia diam 15 minit gerak lgi kira 1 gerakkan... klau dia diam smpai lebih 2 jam tu x gerak ii , minum air sejuk pon x gerak, mkn mnis pon x gerak... boleh trus g hospital ke klinik utk check kepastian

1y ago

Okey sis

nurse saya pula ckp asal dia gerak dah boleh kira da. sbb dlm buku pink pun dia tulis gerak/tendang. cuma bila dia gerak 2/3 kali dlm masa yg sama nurse ckp tu kira 1gerakan je

1y ago

Okey sis tq..sbb skg lg confuse baby tendang ke gerak🤣..y psti time dia gerak perut npk beralun..

Hi, sy takde pengalaman tapi sy boleh suggest video TikTok ni. Mgkin berguna utk sis ☺️ https://vt.tiktok.com/ZS8aBwFHW/

Tak kisah tendang atau pusing atau apa2. Asalkan dia bergerak.

1y ago

Tqqqq