tanda nak bersalin

nak tanyaa laa kan ....malam semalamacam ada air keluar klau air kencing kita bole tahan kan . lepastu pagi niy tadi kua jugak air kiranya kat tilam adalaa basah sikit tapi xde rsaa sakit belakng or perut lagi yangniy dia kiraa macam manaa yee sbb sy kali pertma preggy jadi taktau sakit diaaa tuh macam nak beranak maseh blur2 lagi air ketuban atau bukan lepastu patut ke pegi hospital keliru niyy due jauh lagi 24/9 ( pregy 35week) ..

5 Balas

Pergi PAC. Sebab diaorang akan buat test untuk check air ketuban leaking ke tak. Kalau betul leaking, nanti kena warded sampai 37 weeks. Masuk je 37w0d terus induced paksa bersalin. Saya semalam appt kk detect Oligo. Air ketuban sikit. Terus rujuk pakar o&g kat hospital besar. Pakar yang bagitahu saya. Saya sekarang 36minggu. Pakar recheck and test semua alhamdullilah tak leaking and air ketuban cukup. Mungkin mesin kk isu sikit. Pakar kata nasib cukup. Kalau tak memanh warded and paksa bersalin

1mo ago

By scan. Only by scan je boleh tahu air ketuban banyak atau sikit. Air banyak baby boleh terbelit. Air sikit baby boleh lemas.

risauu jugak klau air ketuban kua sikit sikit ...takut kita tak perasan nanty baby dlm xde oksigen ..doktor ckp baby betahan 48jam klau air ketuban pecah

Betul. Kalau air kencing kita boleh tahan. Kalau air yang keluar ni awak cuba tahan tapi keluar jugak means air ketuban leaking. Pergi hospital ya

terus ke PAC sis bahaya tunggu² 3hari LPs anak sedara Sy pun bersalin 35w juga ketuban leaking sikit-sikit

Takut air ketuban leeking Better g check Selalu kalau air ketuban keluar tak rasa sakit

1mo ago

Kalau leeking dia akan keluar sikit2 Kalau banyak tu lagi bahaya Kalau air ketuban nanti baby lemas Better g check dengan doctor