anak belum cucuk 1 bulan...?

nak tanya, usually kan kalau nb kan dapat cucuk yg 2 cucuk tu kan (apatah nama dia), so itu tolak tepi.. kalau cucuk ttc untuk 1 bulan mmg kena tunggu beberapa bulan ke mcm mana ye, sbb anak saya dah nak almost 4m, and cucuk untuk sebulan pun belum dapat lagi. bila call klinik, dorang tetapkan tarikh 12/3hb nnt.. risau jgk sbb bukan ke cucuk sebulan tu dorang bagi lepas baby dah genap satu bulan ?? bagi pendapat please..#firstmom #SeriusTanya

1 Balas

nope, sebulan mmg xde cucuk sis .. terus 2bulan berturut turut smpai 6bulan 🤗 2bulan cucuk hexa (1), 3bulan hexa (2) , 4bulan pev (1), 5bulan hexa (3), 6bulan pev (2) .. n utk perjumpaan 1bulan mmg xde cucuk sis, just doc tgk fizikal baby ada yg xnormal or so on ..

2mo ago

okay sis thank you, maaf lah saya tak tahu sangat pasal vaksin untuk baby