Perlu ke hospital ke? 39w5d

Nak tanya, subuh pagi tadi kekerapan saya sakit selang 5 minit. Tapi lepas tu dah tak sakit sangat dah. Saya siap keluar pergi makan tadi tapi baby just mengeras je kadang, kontraksinya dah takde. Mak saya cakap mungkin ni just tanda awal. Perlu tunggu sakit yg betul2 sakit atau terus ke hospital ya? #firstbaby #seriusnanya

Perlu ke hospital ke? 39w5d
2 Balas

pengalaman sy rasa contraction anak pertama, rasa sakit dia bukan 5 minit sy rasa dia dtg.. tiap2 seminit dia punya sakit. cm nak hujung2 nyawa menahan sakit. sakit belakang pinggang, sakit cm nak buang air besar, sakit cm period pain.. one shot akan rasa semua tu dlm satu masa. sis boleh je cek bukaan, pantau jantung baby dan dgr suggest dr doc mcmn.

Macam saya haritu sis. Setiap 5 minit sakit contraction.. saya pergi je emergency. Doktor check bukaan dah 5cm. Kalau sis rasa tak tenang, better pergi je hospital risau ada apa-apa terjadi kat baby dalam perut. Biar doktor yang check dan tentukan. Lepas tu minta nasihat kat doktor ye kalau dibenarkan pulang..