Makanan bayi 6bulan

Hi, nak tanya start bila ye baby boleh makan makanan dalam gambar tuh ?#firstmom #firstbaby

Makanan bayi 6bulan
3 Balas

Saya tak pasti Cerelac rasanya macam mana. Saya pernah bagi anak makan Milna masa umur nak masuk 7 bulan. Huishh..saya yang dewasa pun rasa manis. Anak kecik yang baru nak kenal makanan, better elak. Kalau nak bagi jugak buat rasa², sebulan sekali boleh la..atau waktu emergency @ traveling boleh bagi

i xbg cerelac sbb its too sweet. latih bby no salt no sugar dlu (homemade) for main meal. i bg cerelac after my bby reach 1y. sbb my friend dh ada prblm bbynya sgt picky due to kenalkan cerelac dari awal.

6 bulan. bagi bubur blend pun ok sis .