Bersalin baby gdm

Nak tanya siapa pernah bersalin baby GDM sblum ni ? Mmg gdm ni baby akan besar ye ? Selalunya doktor akan suruh branak normal ke czer ye ?#ingintahu

2 Balas

Kalau awk jaga diet, inshaAllah baby besae ikut usia. Kalau baby besar lebih 4kg, chances untuk czer tinggi. Kalau baby berat ok, masih boleh normal. Tapi apa yg pasti, awk tak boleh terlebih due date. So selalunya kalau 38- 39w masih tak keluar, dia akan decide beranak before 40w and awk akan dapat tarikh bersalin. Kalau blh normal, tapi tak keluar tanda dia akan induce. Kalau baby besar, akan ada tarikh untuk czer. Kalau taknak induce, dah boleh start buat senaman cepatkan bukaan.

Saya setuju dengan mommy @Heeda yang komen ke awak. Betul apa yang mommy tu kata. Jaga pemakanan sepanjang kehamilan, InshaAllah berat baby terkawal. Nak tahu lebih lagi mengenai berat baby, possibility method of delivery, awak bincang dengan doktor awak. Macam saya GDM on diet. Bersalin normal at 37 weeks, berat baby 2.3kg.

3mo ago

Betul sis. Kena bincang dgn doctor. I beranak 37w5d anak 3.33. Takde induce sebab jalan itik je beberapa hari sebelum tu 😂 sedar2 dh 3cm tu pun taktau pun nasib baik haritu ada check up dia nak check jalan