Kegatalan miss v

Nak tanya siapa dekat sini pernah mngalami kegatalan miss v sehingga tahap melecit pon masih nk Garu, gatal ni smpaikan biji kelentik dan gatal yg susah nk berhenti? Apa yang boleh buat Selain cuci dengan air panas? Saya sampai tahap menangis gatal xnk hilang selagi x cuci air panas.

7 Balas

I feel you sis, saya pun xde tips. Saya jarang2 kena tapi bila dh dtg tu sampai fedup dngn diri sendiri. Saya basuh dngn air garam and air panas. Lepastu kalau dtg gatal lagi saya tahan je nanti pastu basuh dngn air panas lap kering2 . Sbb kalau layan gatal tu xkn hilang. Lagi kalau kerap nak basuh memang susah nak hilang.

1y ago

Gatal waktu mlm shaja tu yg buat fed up. Lepas tu nk tdow pon x senang

sya preggy 31weeks .. since 26weeks smpi skrang slalu kena and gatalnya x pula siang hri .. memang belah mlm dn yg x best time da tdo . now sy tdo x pakai seluar dalam nak elak kegatalan tu tp jenuh la kena jaga2 bila nak terkencing .. kadang kencing pun x bole tahan sebab kat celah2 tu melecet😔

keadaan sis ni sama mcm saya mengandung ank pertama dulu...tiap mlm x leh tidur...menangis sbb gatal..pedih..sakit..semua ada...jadi teruk di celah paha & miss v tu...x than sgt spai guna air panas..Bru ok...pembawakn ank ni mcm2...tpi Kali ni saya mengandung...x jdi mcm tu..

1y ago

Owhh ye ke, sebab sebelum ni mengandung xdew plak. Masa x pregnant pon x pernh jdi mcm ni. Pregnant kali ni je gatal dia smpai xboleh pakai panties sebab dh melecet teruk.

saya Masa awal pregnant dulu ada..bgtau doc, dia bg ubat y masuk vagina tu... ada y pill, ada y mcm gel...terus ok ja lps tu.. sehari Dua dh x gatsl. cuma Hati2 kalau guna applicator tu.

cuci air garam tukar panties selalu. tukar sabun basuh lain.

1y ago

Saya selalu kena waktu mlm dh tak pakai panties.

Nt awak bgtahu misi dkt kk . Maybe ada solusi .

basuh ngan air garam je..air tu suam2

1y ago

OK terima kasih