Heartburn awal pregnant

Nak tanya siapa ada pengalaman heartburn pada minggu 3-4 pregnant? Tiap-tiap hari rasa. Nak tidur tak selesa, nak kena control breathing pula bg selesa hukhuk #bantusharing #ingintahu #firstmom

2 Balas

Saya da nak masuk 7 bulan mula la pedih hulu hati.sampai doc takut gastrik.. So doc bagi ubat warna putih yg berangin skit tu...pastu doc nasihat jangan makan pulut. Pedas.. Berempah n berminyak sangat... Makan malam last sebelum tido... Kalau saya rasa lapa skit... Amek biskut ke apa2 makan skit.. Kunyah slow2. Tapi lama2 die akan hilang sis.. Insyaallah

3mo ago

kalau rasa pedih ulu hati,bokeh minum susu atau air soya..boleh melegakn pedih ulu hati..😊

awak elak mkn mkanan bminyak dn pedas, makesure mkn 1-2j before tidur. mkn kena kerap 2-3jam skali. saya buat mcm tu alhamdulillah mjadi. saya jdi heartburn bila dh msuk 7m