Uri dekat bawah

Hi nak tanya . Semalam buat detail scan baby 28wk . Alhamdullilah sihat . Lepas tu doc cakap uri dekat bawah . Bahaya tak uri dekat bawah ?? Apa perlu buat ?? Kalau nak checkup nurse dgn doc lagi 2 minggu . Ni first baby so tak ada pengalaman ##seriusnanya #firstbaby #firstmom #pleasehelp #bantusharing

3 Balas

Bahaya sis.. tp 28-34w uri blh naik balik. Klo xnaik jawabnya duduk wad smp bersalin. Sy uri kat bawah 22w-24w. Lps tu 24w uri da naik (xth la btl ke x...sbb dr awal sy scan kt private mmg uri tu kat situ)nak kata bawah xbawah sgt.. Lg heran sehari seblum scan pakar, pergi kk scan.. siap borak2 gan doc psl uri kat bawah,,,,tup2 xsmp 24jam (esok tu) klinik pakar kata uri kat atas,, So sy pn begembiralah sbb pakar yg ckp uri da naik. Sy g shopping.. mkn2.. belasah cukup2 apa yg pending dlm list kan. 2hari lps tu sy rs mcm contraction pain tp xregular. Lps tu sy tgk drh turun lg byk dr yg 1st. Siap ada ketulan darah beku (blood clot) lg sebesar 10sen. Skg dlm wad kne observation,, doc suspek uri kat bawah/ lekang skit ataupun kanser (kes blood clot tula) Lgpn sy twins ada posibility 😞😞 Jadi hati2 sis..mcm2 risiko. Slain bleeding luar blh bleeding dlm rahim (nurse kk bgtw)

kena hati2 esp time bersama suami. lps tu tgk jugak uri dkt bawah tu dekat dgn laluan atau cover laluan baby nk kluar. sbb klau uri tu betul2 cover laluan, kebarangkalian utk bersalin normal tipis dan agak bahaya. sbb dh cover laluan nk teran mcmna so mmg czer je boleh. sbb uri mmg x boleh nk tukar tmpt dah klau dah 28 weeks ke atas ni. selama ni bersama dgn suami spnjg preggy mcmna? ade bleeding x?

2y ago

Apa mksd sis "cuba gerakkan?" Mkna dia permenant kat atas ke? Sbb sy lps msk 16-25w mmg rajin scan.. satu atas depan. Satu lg tengah2 belakang.. tp lately byk plak kes bleeding.

cuba lamakan sujud