Check up baby umur sebulan

Hi. Nak tanya. Selalunya kk minta kita datang bila baby dah cukup sebulan tu, untuk apa ya? Mereka check apa je ya? Sorry tak tahu sebab first time mom 😊 #firstbaby

2 Balas

masa nurse dtg rumah nnti or discharge hospital akan dpt date. kalau x dpt boleh call kk mintak date. setiap kali check up akan check berat , panjang ukur lilit kepala. masuk 2bulan start inject vaksin setiap kali checkup. kalauu ade yg x kena dgn ank, batuk ke selsema ke naik ruam ke apa2 je yg x tau, boleh bagitau atau tanya dgn nurse. nanti checkup sebulan bwk sekali sijil lahir, buku anak and buku pink. sbb awk pon akan checkup sekali. so wajib pergi berdua. sama ada dgn husband atau mak awk.

1y ago

Oohhh. Baik awak. Terima kasih banyak :))

bru2 ni baby sy checkup utk 1bln... jumpa doctor utk cek perkembangan and cek semua badan. kaki/lidah/telinga/kemaluan.... so far ok