Boleh puasa atau tidak?

Hi, nak tanya seawal berapa weeks ye yang tak boleh puase? #3weeks4day ##firstbaby Thank you.

29 Balas

sy 15w . dh cuti puasa 2hri sbb perut pedih , kepala sakit teruk cm nak pitam . klo nk cube puasa ok je , agak rse x sdp hati x sdp bdn buka je . niatkan ganti sblom Ramadhan tahun dpn .

sya bru harinie start tak puasa..sbb smalam g checkup kena uti..so doc tak sarankan puasa..sbb kena on antibiotik..doakan sya yaa smoga dipermudahkan.. dh 20weeks and first bby..

first trim and 2nd trim tidak digalakkan puasa kalau boleh. tak larat jgn paksa. kita tak tahu keadaan baby dalam perut . puasa kita boleh ganti, nyawa anak? jgn sulitkan ye 😘

sy 24 weeks...mmg boleh thn puasa...tp lpas perut mngeras,bby kurg aktif...serik sy...better tk perlu puasa, bby lapaaarrrr...nyawa bby xleh ganti...puasa boleh ganti...

Kalau awak larat sekali pun better jgn puasa.. Bayi tgh nk membesar, puasa boleh ganti balik.. Kwn saya dia puasa masa 6 bulan, baby dia mengecil..

sy 25 week,2 ary dh tinggal puasa sb perut sakit dan mengeras..lpas bbke bru okey..risau baby kt dlm perut lapar..klu ikutkan sy larat je puasa.

sya 10 week... ada jgak kerisauan untuk berpuasa...tpi sya tetap cuba nak puasa selang- seling...ada jgak rasa pitam msa berpuasa...

sy dekat 20w hari ni xpuasa bru xdtf migrain kmrin azab sgt kepala sakit bdn lemah sgt sbb direct 5hri puasa hri ni bgi bdn rest

Sy 12 weeks and tak berpuasa. Yang penting nanti kita ganti dan fidyah. InsyaAllah Allah bantu 😌

saya 12week ..tak puasa pun .risau baby ..lgpun saya tungu lama utk baby ni ..so saya tak berani tanggung risiko ..

3y ago

saya pun sama. puasa 3 hari berat saya turun jd 39. sblm puasa 41. saya rasa saya kuat. tp kita x tw bby mcm mana.. harap baik baik saja.. saya skrg pun 12 mggu. x dpt nk jangka bby ok ke x.. sbb masih kecil... 😌