Tanda hamil

Hi . nak tanya saya dah delay period 10 hri. last period 24/11 dtg.bulan 12 takdtg sampai lah 2hb 2023 ni , 4 kali cek upt -ve . tapi perut rasa cramp tercucuk2 macam tu. boleh tahu kenapa . dan ada keluar keputihan kuning2 cair . Siapa tahu tanda apa ? #pleasehelp #bantusharing #tolongbagijawapan

Tanda hamilGIF
10 Balas

sy period last 11/11. upt sy -ve, tp cek opk deret +ve. igtkn baru subur. tp ada spotting setitik dua on off selama 3mggu. mggu ketiga ni baru sy nk cek/scan sbb tkut cyst. rupanya dah ada kantung.. ni sama mcm 1st pregnancy lbih krg, cuma yg 1st ada gk naik line pun. ni kedekut dakwat😭 tp doc ckp normal je ni, jgn risau sgt and repeat scan after 2w-4w utk tgk progression.. hrpppp sgt2 membesar dgn baik

Sy pun sme jgk ... Last period 22/11 , awl bln 12 hri tu ade lah sje2 buat upt naik 1 line samar ... Eskkn tu plk sy try buat tibe2 jdi 1 line ... Dan Alhamdulillah smlm 1/1 , sy sje2 buat teringin nk test ... Naik 2 line 😍 Rezeki tahun baru baby nk kasi 😍😍😍

saya last period 23/11, cek 26/12 dah naiq double line tapi x nampaq sangat, cek lagi bila dah lewat 1 minggu baru terang double line, kalau ikut week yg last period dah 6w 1d tapi belum pergi scan lagi sbb pernah MSC masa first preg jadi trauma naq scan awal², harap² rezeki saya

1y ago

kita samala. last period sama. and trauma nk scan awal jugak sbb pernah misscarriage 2kali sbelum ni pada 6w 😢. moga rezeki kita kali ni 🤲🏻

Mungkin lambat sikit.. Awk try cek lgi nti.. Sbb nmpk symtom tu mmg mcm pregnant dah, sbb tu biasa kiraan baby bila scan x sme dgn tarikh last period tu.. Persenyawaan tu lambat. InsyaAllah ade rezeki.. Tggu beberapa hari nti test lgi

1y ago

Itu la maksd x sme.. ikut week yang doktor scan.. Bukan ikut week y last period.. Kalau doktor scan baru 6 weeks.. Mmg itu la baby awk.. Sbb doktor scan tu dia ikut besar panjang embrio dlm tu,tu yang dpt tahu weeks baby tu, mcm sy last period bulan 10 patut nya sy dah 3 bulan skrg.. Tp bila scan baby baru 2 bulan..doktor akn refer week baby berdasarkan apa y dia nmpk waktu scan even mmg dia tny bila last period apa smua

last period kita sama sis. sy pun check upt tp line samar sngt. klau ikut kiraan dh msuk 5weeks 4days kn.. hopefully ada rezeki untuk kita sis 🥺❤️

1y ago

hai sis, cane update sis??

Saya last period 25 hb 11 , semalam check dh naik double line upt . Semoga awk pon ada rezeki ❤️❤️

1y ago

Congrats sis.🥰

saya last period 18/11.. check upt Alhamdulillah mengandung yg ke 6 😍semoga ada rezeki buat sis 🤲😇

1y ago

alhamdulillah bestnya. doakan kami ye 😍🤲🏻

klu nk lebih accurate, buat blood test sis..beta hCg..

Samalah sis. Last period saya 19/11. Saya check upt pun -ve.

1y ago

inshaallah takpe nanti boleh test semula

kalau nak confirm pergi buat test darah beta hcg

1y ago

maceh yee