period kah?

nak tanya saya dah bersih dalam hari ke 54 mcm tu skrg hari ke 67 mcm keluar darah haid. betul kah ya? sbb saya konfius dgn istihadah 15 hari selepas nifas tu. boleh tolong saya tak saya period kah?#bantusharing #ingintahu #seriusnanya

2 Balas

Darah yg keluar selepas tempoh nifas 60 hari berakhir, tu dikira darah period dah, bukan istihadah. Kalau darah yg keluar sekarang ni iaitu darah period, melebihi 15 hari, baru dikira darah istihadah. Kena bersihkan diri dulu setiap kali nak solat.

period