elak sangkut GDM

hi nak tanya saya dah 2 bulan pregnant, makan semua okay alhamdulillah tapi baru teringat pasal gdm. kalau start jaga makan sekarang ni apa je yang kena elak? sebab saya cepat sangat lapar.. kejap kejap makan lepastu makan semua tak menentu, asal boleh bedal saya makan je :) #SeriusTanya

1 Balas

klu lapar, makan. jgn ikat perut. stay hydrated. gdm ni ats hormon. yg kena jaga2 if parents ada diabetis.

4w ago

oo macamtu.. ni 1st pregnancy so tak tau sangat. thank you 🥰