first preggy

hi nak tanya preggy 16weeks tp perut kecil lahi dan denyut jantung mcm xnmpk normal ke🥺#firstmom

4 Balas

Hi, it’s common for first pregnancy perut kecik bcs baru nak ada isi kan 😆 and, memang ada je orang yanh 16 weeks dah nampak bumps even first pregnancy sebab ketebalan perut dia tak berapa. My bump during first pregnancy was not showing up until i turning 6 months pregnancy. Second pregnancy ni 4 months dah nampak bump. As long as your baby well grown inside, checkup semua okay, rest assure. Regarding heartbeat, if time you checkup and doc said nothing about the heartbeat, consider it normal. Kalau tak normal, awal awal doc dah inform. I faham you risau since it’s your first but try not to stress over this. Kalau you nak kepastian dan tenang, pergi la check dekat klinik luar / sonobee untuk scan & tengok baby. Jangan risau & stress stress okay?! ♥️

Perut kecil tu biasa puan. Tengok badan org juga jgn risau yg tu asalkan pergi scan baby membesar ikut minggu puan jgn risau. Denyut jantung kalau tak nampak atau tak ada doktor mesti bagitahu. Jgn risau sgt. Fikir yg baik2. Apa yg terjadi masa depan banyak bergantung dari fikiran. Jadi fikir je anak tu sihat sempurna kejadiannya. Ni dah 16w dah blh nampak dah girl ke boy. Cuba pg scan swasta bagi tenang hati tu. Lepastu dah jgn fikir bukan2 lagi tau.

16w means 4bln, biasanya xmenonjol sgt bby bump tu..dnyut jntung xnmpk? Dr ckp apa? Kalau xde dnyutan jntung bru xnormal

nmpk tak normal tu maksud nya apa