Sakit kaki area betis

Hi nak tanya, normal ke time 29weeks ni betis sakit ? rasa mcm tak boleh nak pijak lantai lah. #pleasehelp #firstmom #ingintahu

6 Balas

Saya pun mcm ni jugak bila masuk 28w. Doktor bgtau sbb badan kita kurang kalsium sbb baby dah absorbs utk growth. Ibu kena minum susu 1 gelas pagi 1 gelas malam. Kalau tak boleh minum susu, boleh ambik tablet calcium ada jual kat farmasi. Boleh consult doctor kalau ibu tak pasti:)

normal sis sy pun mcm ney juga 31w 4d . doc ckp mngkin sya lama sngat berdiri or berjalan. betis jdi sakit rsa mcm kejang pun ada juga kdg😅😅p sy blh gy cek balik xd juga bengkak ke apa kdg tyme checkup nurse sllu tnya kakai ada bngkak ke x

sama la sakit betis..sakit peha..sakit kt celah2 tu..sakit pinggang lg..complete...tp skrg tfh sakit betis sampi rase nk ngis..nsib suami sudi tlg urutkn..lega sikit...

Saya pun sama. Malam mmg minta suami urut bahagian betis dgn tapak kaki. Kadang okay, kadang sakit dan lenguh sangat. Lagi lagi kalau baru lepas buat kerja rumah 🤣

Saya selalu sakit betis gak. Skrg 31w2d, tiap malam suruh husb sapu minyak and soft massage area betis and picit tapak kaki. Kalau tk buat, selalu krem kt betis tu

Sy pun rse yg same.. lagi2 bile bgun pagi dri tidur.