Susu Formula Dutch Baby

Hi.. nak tanya normal ke setiap kali lepas minum susu fm dutch baby , baby akan terus poo? #firstmom #ingintahu #pleasehelp #bantusharing #firstbaby

5 Balas

Sblm tukar susu ke dupro, susu anak sy dutch baby juga. Saya ganti sebab 1. Anak naik ruam dekat muka dan badan 2. Banyak sangat buih 3. Anak kerap bangun dalam sejam tu nak teran berak tapi berak tak keluar2. Bila keluar bau najis kuat sangat xmcm bau berak skg ni bila dah ganti susu fm ke dupro. Lain la pla awk, anak awk lawas kn masa minum susu ni. tngk teksur berak anak ye, klu terlalu cair boleh jadi ceriberi jg klu tiap kali susu anak awk berak..

Baby awak meragam tak sis? Kalau dia poo je tapi tak meragam maybe okay tapi sis kena pantau juga sebab takut nanti jadi mcm anak saya haritu. Dah minom susu tu terus poo then nangis2. Sehari banyak kali tukar pampers sbb dia asyik poo je. Last2 tukar fm baru dia okay tak kuat meragam. Sis kena pantau juga ya baby sis

dulu anak saya pun macam tu.. setiap kali minum susu, trus Poo.. sampai berat badan kurang byk.. 1 bulan naik 100gr je... doctors suruh ganti susu... tuuup check up lagi sebulan trus naik 1kg..

Mcam anak sya takde pulak.. cuma sebelum ni sehari sekali .. skang 2hari sekali

najis nya ok?

12mo ago

setakat ni berlendir dan xterlalu cair