Keluar susu pada trimester pertama.

Hi, nak tanya normal ke kalau keluar susu pada minggu ke -12? Ada kena buat pape ke or biar je? First pregnancy and nak tahu normal ke tak. #firstbaby #ingintahu

2 Balas

normal sis. Masa sy buka buku pink at 9w, nurse cek dan kata kalenjar susu sy dah aktif. Nurse pesan utk sentiasa ada mindset nak susukan baby. Sy start keluar susu 11w nak masuk 12w, nurse ajar boleh pakai nursing pads letak pada bra utk elak bocor & kerapkan bersih puting tu dgn tuala lembut bersih.

Normal sis.