Gerak baby

Nak tanya normal ke 23 weeks tapi kadang² je rasa baby gerak dan bila makan manis baru kuat siki rasa.. #firstbaby #ingintahu

7 Balas

Same lah sy skrg , nak masuk 24 weeks , mase 20-22 weeks aktif sgt sampai boleh amik video perut jelas kick die tp lately mmg jarang sgt hmmm risau sampai tak leh nak sleep , rase die gerak tp halus sgt , kenape sebelom ni jelas sgt kick die dan skrg halus sgt

2y ago

https://community.theasianparent.com/q/assalamualaikum-mommies-sy-risau-la-baby-tak-rasa-pergerakan-3-4-hari-ni-nak/4147544?d=ios&ct=q&share=true

Saya pun kdg risau . Sbb mcm xrasa . Sllu g checkup klinik swasta sbb risau . Rupanya elok je aktif cuma saya kdg xperasan dia gerak dan kdg xrasa 😅

2y ago

Sama la .. moga selamat smpai akhirnya amin

Normal je sis..sbb rahim n baby pn msh kecil..lps 28w ke atas bru rse n gerakan akn lbh teratur

2y ago

baik tenang skit rse hati ..kdg risau tq😊

samalah saya, kalau sy lepas makan baru gerak. kalau sy lapar mmg dia tak gerak

2y ago

tu laa kdg mcm tu laa 🤧

normal...bby sy mkn mnis/minum sejuk...dia lasak sikit

memang dia macm tu , yang penting dia ada gerak 😇

2y ago

baik, tq😊