baby muntah umur 3weeks

hello nak tanya. is it normal baby termuntah susu dari hidung? time sy nak sendawakan baby cara dduk atas paha, dya termuntah dari hidung dan mulut. sy tau ia normal tp bg sy merisaukan🥹 tolong bntu sy #firstmom

4 Balas

overload susu, susu tk sempat sampai perut dah salah lorong naik ke lorong prnafasan,, cuba beri slow2,, 3x sedutan cabut puting dulu, selang 5saat, pastikan dia dh ready baru beri semula susu, repeat sampai susu habis. point sy kt sini jgn kasi baby minum susu straight habis 1-2oz terus. mcam kita juga minum air segelas, minum sedikit2 habis mnum susu jgn terus ubah kedudukan bby, slow2 peluk dia dlm keadaan bby mnyandar

bby sy 2mnggu pon mcm tu.. sbb overload susu.. dia melalak mntak susu tp ble da terlebih susu muntah.. ada smpai memancut.. awk bg brpe oz tiap nyusu?

2mo ago

sy bagi 2oz mmg ikut umr baby nb jgk

Sama mcm sy. Sejak tu sy dah xsendawakan dia cara tu.

bf or fm?

2mo ago

ini susu fm kdua sy tkr. nak cari yg btl2 ngam juga ke?