CONTRACTION ATAU SEMBELIT

Nak tanya mummy semua, saya taktahu lah ni sama ada contraction atau sembelit, kadang tu dtg tetiba rasa sakit mcm nak membuang. Tapi bila masuk jamban tak membuang pun. Saya dah 38week, harini ada appt dgn kk. Dah tanya nurse tapi nurse kata normal sbb tak regular. Saya start sakit dari semalam, sakit on off tapi still boleh tidur dan buat kerja rumah. Pagi tadi ada jugak membuang 2 3 kali tapi mcm tak selalu Update — alhamdulillah saya selamat bersalin. Lepas saya post tanya soalan ni, sakit makin kerap. Terus p PAC, check ctg dan jalan tapi jalan belum buka. Dr decide masuk ward sbb baby kurang movement. Pakar decide induce belon sbb saya ada past czer anak 1st. Lepas 12jam induce belon still bukaan 3cm, DR decide buang belon & pecah ketuban sbb ctg baby tak cantik. Dah masuk LR tapi disebabkan ctg baby tak memuaskan, DR HO & Pakar decide emergency czer #bantusharing #pleasehelp #advicemommies #advicepls

1 Balas

rasanya sembelit. klu contraction sakit dia lain..time perut mengeras, dtg sekali sakit pinggang bawa ke bawah bdn..nk gerak kemain sakit.

4mo ago

klu gap 30 minit jauh lg. contraction sbnr gap dlm 5-10minit sekali sakit.