Frisolac AR

Hi, nak tanya mommies kat sini yang bagi Frisolac AR formula milk dekat baby. Susu ni memang jenis pekat ke? Sebab saya try bancuh guna sudu pun still pekat. Nak kena tambah air lebih sikit ke bagi cair atau tak perlu? Sorry bertanya sebab sebelum ni saya guna S26 tak sepekat fm yang ni. Dr yang suggest tukar ke formula milk yang ada AR sebab baby saya selalu muntah. #bantusharing ne#newmom #FormulaFedBabies

1 Balas

eya mommies ..susu Frisolac AR ni memang pekat.. ikut je sukatan yg di tlis kat tin susu tu..cth klau mommies bancuh 3oz kena 3x seduk ssu ye.. susu ni khas utk bayi yg kerap muntah dn sembelit.. Mommies try tgk mcm mna klau tak sesuai cri gi susu yg sesuai utk baby.