Injection for baby

Hi, nak tanya mommies dalam ni. Selain KK, ada ke klinik or hosp private yg boleh cucuk baby 3 bulan dan ke atas? #firstmom

2 Balas

Yes. Boleh pergi dapatkan package kat hospital swasta. Tapi rasa saya, pergi KK dapatkan yang free. Then pergi hospital swasta dapatkan add on. Kalau vaksin yang perlu tu, harga RM3-4k! Bagi saya, dapatlah percuma dari kk. Vaksin add on - extra : pneumococcal, rotavirus, chicken pox DLL harga biasanya RM1k-1.5k (KK tak bagi vaksin ni)

Ada awak. Saya bersalin hospital swasta. Ada paediatrician yang attend anak.