Bayi kerap nangis pagi buta

Nak tanya mommies, berapa hari ni anak saya asyik terjaga waktu malam dan kerap menangis. Anak saya baru nak masuk 2 bulan. Susu dah bagi, pampers dah tukar. Bedung pun sudah. Perut pun selalu sapu minyak telon dan tuam. Kdg2 stress sangat sbb tghri tidur elok je. Naik pukul 11 mlm mcm tu smpai la subuh dia nangis ade je tak kena. Lepas subuh baru dia tidur nyenyak dan lama 😭 tolong mommies2 😭 #pleasehelp #firstbaby #ingintahu

3 Balas

rasanya normal sis. anak saya nak masuk 2 bulan haritu pun macam tu. mungkin meragam sebab overtired. siang tak banyak tdo.. jadi malam susah nak tdo walaupun dia ngantuk.. sudah cuba buat teknik tenangkan baby tak? saya amalkan teknik tenangkan dia kalau meragam taknak tdo.

Thats normal. Anak sy pun macam tu jugak. Baby nak beralih bulan macam2 la ragamnya. Banyakkan bersabar ye. Nanti dh besar sikit dia x berjaga dh mlm. But ibu still kene pantau, kasi susu and tukar pamper ank tengah2 mlm 😅

Anak sye pun sme jg sis...ank sye 1bulan 19hri pkul 12 smpi la pkul 6pg tknk tido...menangis mcm kne pukul...bg susu dh tukarkn pmpers dia pun dh serba serbi tk kne....mmg tk dpt nk tido....

2y ago

Tula sis....sye mse pantang kne meroyan...jdi takut bnda lain...minggu dpn bru nk jumpa doktor utk rawat sakit sye...tknk ank jdi mangsa sbb tk cukup tido satu hal pastu dgr ank menangis lg buat sye tertekan...kesian kt ank tu je...