Ingin tahuuuuuu

Nak tanya kandungan berapa week ok ye klau nak scan ???? #firstmom #ingintahu

4 Balas

saya 1st scan masa 4w+ , scan awal sebab ttc 4tahun lebih , tiba-tiba lekat. tak pernah buat apa apa rawatan or scan Rahim . so takut ada apa apa ka, Alhamdulillah semua okay cuma baru nampak penebalan rahim je. Dr suruh scan lagi masa 8w, alhamdulillah dah dapat dengar heartbeat sekali. ikut ibu2 sebenarnya bila nak scan, tapi bila awal sangat tu nanti overthinking la sebab tak nampak apa apa lagi macam saya.

2mo ago

Ooo . Ok . Tq sis

Kalau nak confirmkan pregnancy 6 minggu ok dah. Macam saya scan untuk confirm nampak da jantung baby. Kalau nak dengar heartbeat 8 minggu ke atas.

2mo ago

Mayb tggu 10 minggu kod . Takot nak pergi scan . Sbb pernah ade sejarah gugur 2021 . Takot dpt result yg tak ok . Hmmm

5 minggu untuk check kantung dalam rahim atau luar rahim. 7 atau 8 minggu untuk check jantung baby.

8 weeks and above

2mo ago

Tq sis .