Perut mengeras

Nak tanya .. kalau setiap 10 minit perut mengeras kira false contraction ke atau macam mana ya ? 2 hari lepas ada sakit kat area ari² dan menangkap ke pinggang .. semalam pun sama ada cuma gap masa agak jauh .. cuma hari ni sblm subuh setiap 10 minit perut mengeras .. harap dapat membantu .. #firstmum #36weeks

1 Balas

kalau 10min sekali tu contraction betul. Sy haritu mcm tu lah. 10min skali pastu makin lama makin kerap sakit (3 4 min sekali). lepas tu baru decide pergi PAC.

7mo ago

Sy darah tak Keluar sampai lah Dr pecahkan ketuban. waktu tu dah 7cm. darah ni tak semua orang Keluar.