Ubat dari klinik

Nak tanya ini ubat untuk apa ye..hari tu lupa pulak nak tanya doctor.... Sekarang saya tengah pregnant 21weeks 4hari anak sulung..harap mommy2 dapat membantu 😊#seriusnanya #firstbaby #ingintahu #pleasehelp

Ubat dari klinik
5 Balas

Masa mengandung calcium akan diserap bayi dan if ibu tak cukup calcium dalam badan untuk dikongsi dengan baby, baby akan tarik calcium ibu. Supplement ni untuk kurangkan risiko kekurangan calcium untuk ibu sepanjang pregnancy. Selalu kalau ibu tak cukup calcium, ibu akan rasa sakit gigi dan lenguh lenguh. Saya pun dapat supplement ni jangan risau it’s safe to be consumed.

1y ago

terima kasih sis 😊

Awk high risk pregnancy ke? Slalu ubt ni dr bg dkt high risk pregnancy. Mcm those yg obese/drh tinggi

1y ago

Then that why dr bg. Ubat nk prevent sawan time mengandung. Yg ada drh tinggi ade risk untuk dpt sawan time mngandung. Ubat ni kne mkn lps 20 minggu

tu bahagian bwh tu ada tulis function ubat utk apa.

1y ago

saya tak faham..fosfat tu apa😅😅

Nama lain untuk calcium carbonate adalah Vitamin C.

1y ago

calcium carbonate tu calsium, sama taraf spt susu vit C ialah asid askorbik. 2 benda berbeza.

calsium. 4biji shari