kandungan 18w 6d

nak tanya ibu2 kandungan sy 18w 6d ,kdg2 tu ade bersama dgn suami tp tk kasar2 . boleh ke klaw kdg2 tu bersama dgn suami kerap? ade effect pape tk dgn kandungan? dan skg selera mkn pn ok je.tp kdg2 tu jd nk mkn byk smpi rsa perut mengah 😁. ade pape effect tk ? #ingintahu #firstbaby

1 Balas

tidak ada masalah nak bersama suami sekerap mana pun selagi tiada pendarahan atau jangkitan kuman di miss v. takde effect pape pada janin kerana janin dalam rahim. tak boleh kasar masa 1st trimester sahaja kerana possibility untuk pendarahan. silalah bersama selalu sebab bila dah bersalin nanti dah tak sempat sgt bila dah ada baby 🫢