False Contraction

Nak tanya, false contraction / brixton hicks boleh jadi masa kita seawal berapa minggu ya? #firstbaby #ingintahu

5 Balas

Tula..sy nak tau juga..sbb waktu Baby aktif sy rasa mencucuk di bahagian pusat dan ari2

32w dah blh jdi sis.. sakit sangat tp lama lama akn hilang sndiri

Seawal 2nd trimester

masa saya 20week

7bulan keatas

12mo ago

meh sy nak jawab, kontraksi palsu kalau awak rehat hilang sakitnya. tapi kontraksi sebenar semakin lama semakin sakit, interval masa antara kontraksi tu semakin singkat dan kalau rehat pun tetap sakitnya tak hilang. biasanya kontraksi sebenar dtg bersama tanda2 bersalin..kalau ada salah satu tanda terus ke hospital sbb doktor nak tgk bukaan dah ada atau belum. seterusnya follow arahan doktor