tolong saya

nak tanya , dekat - dekat nak bersalin kita memang kerap buang air besar ke ? due saya 24/10 ni #firstmom #pleasehelp #bantusharing

15 Balas

Haah sis sebab saya dah laluinya senang n kerap buang air besar tapi sekarang ni susah pula nak keluar pdhal cirit kot tapi kena juga pksa sikit bgi kluar kalau tak perut tak selesa ja.. due dah la mgu depan 19/10 smpai hari ni blum nak kluar lgi bby ni😂😂 dulu anak first memang senang mmbuang smpai mak kata dah mcm burung tiong lepas mkn terus mmbuang🤣😂🤣😂 normal la kot

normal tu sis cuma hati² klu kerap sngt birak takut nti trberanak.sbb ada stgah org tanda² mcm tu rasa mau birak pdhal baby yg nk klur.saya pun due 26/10 dah rasa sakit pinggang ngilu kat celah kang² kjp² nk kncing pastu rasa nk birak jak pdhal sblum ni sembelit😂

sy due 25/10.dah hjung trimester ni kerap rasa nk berak.tp mcm susah nk kluar😅 sblum2 ni lancar je..skrg kluar skit je mcm xlawas, tp asyik memulas nk berak.tp bila scan doktor baby xmsuk laluan pun lagi

Sama la saya. Due 27/10 , Asal makan je rase nak membuang. perut rasa mengulas. Kadang nk makan dekat luar pon takot sebab nanti kene tumpang toilet kedai 🤣

Boleh jadi juga, sbb sy pun skrg asyik nak membuang jer. Tambahan pula sembelit. Lepas tu sy punya bahagian tu ada luka sedikit. Hmmmm. Sy due 31/10 ni.

7mo ago

Heheheehe, ada gengg.. skrg nie ada rasa sakit² tak? Ngilu² ke

sy due lagi 2 minggu, kencing mmg tiap Malam kencing X henti. berak pulak kadang2 tapi sembelit. so far takde rasa apa apa tanda pulak

BETUL. Sy baru je bersalin dan seminggu dua before tu sy banyak berak, senang berak, hari2 berak ☺️

7mo ago

Cirit tak. Just normal poop

Sy due 31 okt. Sedang merasainya sis.. Shari kadang 3x poop..mudah dan senang nk mbuang

sy due 23/10 ni..aah berak mmg xbole tahan..kt tempat keja letih ke tandas ja🤣🤣🤣🤣🤣

Mungkin kot. Kerap kencing, kerap berak. sy pny due 29.10 ni. First mom jugakk