breastpump

hi nak tanya, breast pump ni perlu ke x actually nak beli? syaa nk masuk 30 weeks .. mmg cadang nak BF bby je lepas lahir . so perlu ke ? #advicemommies #pleasehelp

6 Balas

Pada pendapat saya perlu. Saya housewife. Direct feed selalu tapi kadang tu perlu sebab breast rasa penuh. Kalau pandai marmet okay je. Haha jangan pump waktu dah bengkak ya. Boleh beli pump untuk buat stock susu. Sebab kadang tu sakit atau tak larat ke , at least baby ada stock susu dan boleh minum guna botol.

bg sy perlu..sbb breast sy cpt bengkak lmbt sikit je bengkak terus so susu yg pam tu nnt blh mntk husband bg kn kat ank kalau Time dy amik alih tlg jagakan n waktu tu kita blh rehat,mandi,mkn ke

kalau sis memang housewife berkepit dengan baby tak perlu pump. saya dulu pakai milk collector je untuk simpan susu in case emergency. kalau bengkak saya marmet je keluar susu.

Pada saya ikut pada situasi. Kalau sis working mom perlu untuk buat stock susu bila dah start kerja nanti. Kalau housewife boleh direct feed sahaja

pendapat saya, perlu .sebab kalau saya susu badan banyak so setiap jam kena pam ,kalau tak pam nanti takut bengkak susu.

beli milk collector atau pam manual pun should be okay. after bersalin, if needed, boleh beli yang lain.