Daftar JPN

Hi nak tanya.. Boleh tak kita daftar kelahiran anak di JPN tempat lain? Contohnya anak lahir di KL, tp daftar JPN di negeri lain sbb saya berpantang di kg? #pleasehelp

5 Balas

boleh dimana2 jpn atau utc blh daftar. sbb nya nombor mykid akan tgk pada ngeri hospital bersalin. pastikan dokumen lengkap orginal dan salinan. ic ibu bapa, pengsahan nikah, kertas hospital bg tu, buku pink, borang jpn dri hospital (pastikan lengkap di isi).

Boleh takda masalah. Hari tu saya call JPN mereka kata boleh buat di tempat yang berdekatan dengan kita. Saya bersalin di Putrajaya dan daftar sijil kelahiran anak di Selangor.

Lps habis pantang pun boleh daftar lg, janji jgn lebih 60 hari.

2y ago

Em dkt tmpt sy takde pula denda2 ni. Sy & husband buat lps sy hbis pantang.

Boleh je mana-mana pun…janji dokumen complete👍

Boleh je awk..