Boleh ke ibu berpantang

Hi, nak tanya boleh ke ibu berpantang makan roti auntie anne tu,

3 Balas

Boleh sis. Keluar hospital saya siap tapau nasi ayam hihi sambal je saya x mkn. Yela pantang sendiri, xde org masakkan.. Masa dkt hospital lg saya mkn je semua menu hospital. Ayam tomyam, ayam kurma, Ayam sweet sour semua saya mkn. Alhamdulillah luka saya ok, baby saya ok. Lebih bertenaga lps bersalin ank ke 2 ni.. Telur pun saya makan hari ke 3.. Takdenye bernanah luka tu.. Elok je luka jahitan sy . Masa anak 1st dkt hospital kene mkn bilis goreng nasi putih je. Stress x bermaya.. Roti² pun saya bedal je.. mmg beli utk stock kalau x sempat nk masak + mkn time snacking.. Saya ikut pantang doc imelda. makcik2 saya berbulu je tau saya mkn x pantang hahaha.. Saya buat dunno je sbb klu diaorg komplen pun bkn diaorg nak anto lauk pun. hihi

7mo ago

Tulahh sebenarnyaa kan tu yang buat kita happy & senang je berselera. Taklah stress sgt susu badan pun banyak heehe

Rasanya ada tepung penaik kan. Sebab haritu husb beli churros, tapi cl dah cakap takleh makan sebab ada tepung penaik tapi sy makan jugak. Last2 perut masuk angin. Even dah kentut banyak kali pun still rasa tak selesa perut

7mo ago

Tapi depends la kalau awak nak try makan. Sebab sy makan donut n cakoi ok. Cuma churros je jadi masuk angin perut.

Boleh makan selagi awak tak alergik dengan bahan2 dia.

7mo ago

Emm tulah org kata kene try & error kann