Makanan pedas

Nak Tanya blh Ka mkn makanan pedas masa mengandung..Ada effect dkt baby.kandungan sy baru nak msk 12 week #first baby #ingintahu

3 Balas

Makanan pedas tak effect baby. Makanan pedas akan effect mommy je sebab spicy and oily food will triggering heartburn. Jadi kalau awak ada masalah pedih ulu hati, elakkan ya.

sy pon suka mkn pedas2 . sbb yg tuu jaa bole bg selera sikit .. ☺️ tpi jgn laa pedas sgt2 tu.. at least selang2... nnti kita pulak yg skit...

effect pada baby tak ada apa. effect pada awak lah. kalau ada simptom GERD atau gastritis, better elakkan.