bayi menangis terkejut

hi nak tanya bayiterkejut mmg menangis tak keluar suara ke? mukamerah padam.tak de suara..bila angkat dia lembik kejang..risau sye rgk tadi.. saya tepuk2 dia nk tng kan dia..#pleasehelp #seriusnanya #firstbaby #ingintahu #bantusharing #firstmom

1 Balas

pd sy itu biasa mama, baby baru lahir dia takut sebenarnya, dulu ddk dlm perut panas and rasa sentiasa dilindungi tp bila dah keluar ni dia akan ambil masa utk sesuaikan diri. mama jgn risau, cepat2 angkat baby, peluk dan cium dia. Pujuk dia dgn kata2 yg baik2. Dia cuma nak mama peluk dan sayang dia. Mama jgn takut phase ni sekejap je, tup2 anak dah besar. Enjoy the journey, InsyaAllah semua okay.