Barang keperluan untuk anak mula makan

Nak tanya barang apa yang patut dibeli untuk anak mula nak makan ? Set pinggan baby & Kerusi baby & food Processor & dan lain lain. Bole share gambar dekat saya ? Senanf sikit nanti saya pergi cari. ##bantusharing #pleasehelp #firstmom #ingintahu

1 Balas

sye semua beli dkt shopee je sis. murahh sgt dri beli kt kedai 😂 1)set pinggan sye guna ikea. sbb mmg dh ade dkt rumah yg kids set punya tu. 2)baby chair sye beli yg multifunction tu. boleh tinggi rendah and ade wheels. dlm rm80 3)food processor sye x beli. sye beli mini blender je, sbb tgok dkt fb, ramai yg jual balik bila anak msuk 7m 8m or guna sekali dua kali je. so sye assume benda ni bukan la penting pon sbb kalau nak rebus or steam, boleh guna periuk or kukus sedia ada dkt rumah. and sye pon plan utk buat blw, jadi food processor ni mcm x penting je. 4)lps tu sye beli fruit feeder, silicon squeeze feeder spoon, silicon bib. 5)utk cup, sye guna botol susu sedia ada je, lps tu beli accessories die, mcm straw die, sippy straw die, handle die. sng nak carik dkt shopee. type je botol apa yg awk guna. mcm sye guna hegen, como tomo dgn pigeon, so sye type je accessories utk botol ank sye ni. mcm2 jenis ade straw die teat die. tapii kne tgok teat yg sesuai, kalau anak 6m, kena crik yg sesuai utk 6m and above. 6) lps tu sye beli food masher 9in1. kalau nak mash kentang ke buah ke nak perah buah ke. 7) sye beli periuk khas utk masak bby punya makanan je. sye beli yg set 3 in1. yg periuk kecik bby punya, yg lain semua sye punya haha.

12mo ago

Oke terima kasih sebab kongsi. Nanti sy tengok semua tuu