anak sakit di leher merah ruam

nak tanya anak saya btu nk masuk 3 bulan di leher nya merah ruam beraya .. saya tkut lecet. apa ubat saya boleh letak ? dan apa perlu saya buat .leher nya belapis so kdg susah nk lap di area situ.minum susu kdg jatuh..saya risau.. ##firstmom #firstbaby #seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

4 Balas

ruam berair tu melecet lah. kena kerap bersihkan. kalau mandi tu letak kt lutut kita & dongakkan. basuh kt pelipat leher tu. mesti byk susu melekat. dia berbau & ada bakteria tu naik ruam. lepas mandi dah basuh leher tu lap bersih2 & sapu krim nipis2.

try lotion snowhitee tu mmg power sis ! banyak feedback best2 . i pun pakai dkt baby i sbb ruam. tengkuk merah2 perut naik ruam kasar . lps sapu lotion tu berkesan cepat hilang ruam . kulit baby moist jee .

12mo ago

oo yeke.. okay2 thank you ya saya try beli😊

baca balik baru perasan byk typo.. 🤣🤣🤣

maybe sbb ruam susu..