Alami gastrik pregnant

Nak tanya ade yg pernah kena gastrik tak masa pregnant. saya 13week 4days sejak pregnant dh 3kali kena gastrik. dia sakit tu xtahan rasanyaa. ari isnin baru nk tnya doc sbb jumpa doc isnin nanti. korang pernah alami tak ?? #seriusnanya #ingintahu

3 Balas

sy sedang mengalami dr 5 weeks smpai skrg nak masuk 13w++...makan muntah n pedih ulu hati..x boleh salah makan n x boleh biar perut kosong. satu hr tu non stop muntah teruk. masuk makanan still perut pedih then muntah balik . esok tu g klinik doc scan doc takot ade batu hempedu alhamdulillah xde tp saluran gastrik sy membengkak..perut makin membesar n menolak saluran tu ke atas.. so doc drip air n skrg kne makan belcid utk neutralkan balik acid perut. bila makan belcid tu baru sy rasa selesa...hilang pedih perut tp mmg kne jaga timing .lapar je terus makan sikit2 x boleh terus byk tp kerap makan

salam, sayapun kalau lambat makan atau makan benda yg punca angin tu mmg sakit jg perut mcm gastric, better jaga pola makan dan jgn skip time makan atau snacking..

4mo ago

makanan apa yg punca angin tu sis. xpernah lagi saya kena gastrik. first time ni kena gastrik

saya rasa lambat mkn sis. sbb semalam pkul 3pagi lapar saya smbung tidur pagi ni tiba tiba sakit. lmbat mkn