buku pink swasta

nak tanya ade ke pengalaman ibu ibu yang buka buku pink di swasta dan bersalin di hosp gov dan macam mana prosuder dia ya , maaf first mom#firstbaby #firstmom

1 Balas

Saya buku pink swasta & bersalin swasta. Tp doktor swasta bgtau takda masalah pun nk bersalin gov, bawa saja buku pink swasta ke pac gov bila dah sakit. Once dah 32w doctor swasta saya dah readykan referral letter in case saya ke mana2 & ada tanda2 bersalin so saya boleh terus ke emergency gov if perjalanan nk ke hosp swasta tu jauh. Or saya baca dlm group KIMM fb ramai juga yg check up swasta tp nk bersalin gov dorang buka buku pink gov bila dah 7 bulan. KK pun okay je dorang akan attach dgn buku pink swasta.