cyst pada kehamilan trimaster kedua

nak tanya ada x mommy yg berpengalaman ada cyst semasa 2nd trimaster . apa yg perlu kita buat mommy ?😢

1 Balas

x perlu buat apa² sis .. InsyaAllah doktor akan pantau setiap kali checkup .. sbb sy mula² tau pregnant detect cyst jgk cuma x besar dlm 1cm lebih .. doktor bgtau normal selagi x sampai 5cm .. cyst nie jadi di sebabkan hormon, mmg normal klau pregnant ada .. sy baru² jumpa doktor, doktor scan dah x nampak cyst tu, mudahan la hilang sdh .. sbb doktor mmg ada bagitau, biasa baby semakin besar cyst tu akan hilang,kalau x hilang pun selagi dia x ganggu laluan baby its okay x perlu bimbang😊😉

9mo ago

Sama-sama sis .. jgn fikir sgt ya, plg penting jaga kesihatan selalu😉