TAK MAKAN UBAT

nak tanya ada tak yang sama macam saya 😅 langsung tak boleh nak makan ubat yang klinik bagi tu ? tiap kali makan mesti akan muntah balik walaupun minum dengan sunquick ke apa ke . hati duk risau fikir effect dekat anak . tapi sama je tak mahu nak makan walaupun dah tukar ubat lain . #ingintahu #pleasehelp

2 Balas

xboleh. kena makan jugak. makan dgn air manis. atau sebelum tido. muntah balik lain cite. jnji u mkn.

2y ago

makan je. sye dlu pon mcm tu. nurse kate mkn je. muntah blkg kira. kdg tu lmbt die muntah. bukan mkan2 terus muntah. setgh jam kekdg 15minit kekdg bru muntah. and penah je mkn terus muntah. yg keluar bukan ubat tu tapi air milo. sbb color coklat. bukan pink.

pergi famasi. asid folic nd maltefor saya coklat. Saya ubat kk takboleh makan muntah 24jam 😊

2y ago

ouh thank you bagitahu , tak tahu pula ada flavour coklat