Normal tak nadi jadi laju?

Nak tanya.. ada tak mommy2x yang pernah nadi laju sejak pregnant? Saya sampai third trimester nadi makin laju.. esok kena jumpa pakar echo.. agak2x kena warded x? 😫 #firstmom #firstbaby

8 Balas

Saya pernah kena masa 1st pregnancy. Sekarang 2nd pregnancy alhamdulillah semua ok. Due mac ni. Masa 1st dulu dr cakap mungkin sebab saya stress kerja sebab dia tahu kerja saya macam mana sebab kami dalam hospital yang sama. Kena warded jugak. Tapi kadang bacaan ok. Saya kena buat holter test. Alhamdulillah normal ja. Cuma dr pesan, jangan selalu stress, banyakkan rehat.

sy nadi laju tiap kli cekup tp bila repeat ng dc ok jer , kena cek tiroid dngn ecg jntung tp smua normal , tk prnah kena wrded lg skarang ni 36mnggu dh , dr buka buku smpailah skarang tk prnah ok nadi 100 ke atas jer pling tnggi 130nadi bila repeat 98 mcam tu ok jer , tkthu apa msaalah mungkin nervous jer🤷

Sama lah dengan saya. Nadi laju tiap kali check up. Kat rumah okay je. Next week kena pi pusat jantung buat echo. Buat ecg haritu pon result tulis sinus tachycardia. Tak tahu la apa maksudnya. Btw, saya pernah warded sehari haritu sbb nadi laju

5mo ago

sy pun detect sinus lepas buat ecg..esok kena refer pakar hospital pasal nadi laju dan fibroid

penah warded 2 kali masa pregnant 15w n 18w..result maternal tachycardia..ecg xbape ok , terus buat echo.result echo alhamdulillah ok..cuma sangkut result darah..pottasium low dah..doc terus masuk air garam 10 botol 2 kali warded tu.

2y ago

Saya pon ecg tak brapa okay. Harap echo ni result semua okay la

saya pun nadi laju,setiap kali ke klinik x tahu kenapa dah buat echo test tyroid semua normal siap buat holter lagi semua ok xda msalah

2y ago

Lepas tu mcm mana awak. Doc kata apa

Nadi laju 110 pn nurse dh bising suh monitor.. hadeh.. xtau la npe, perasan sjk masuk trimister 3. Tp so far xde pape.

saya pun pernah nadi laju. kena warded. doktor akan pantau

Awak mcm mana skrg? Result echo okay ke?