Gatal gatal miss v

Nak tanya ada tak mommies yg gatal gatal dekat private part dia waktu pregnant ni? Saya 32 weeks tetiba rasa gatal gatal. Dah berapa hari gatal gatal je. Stress di buatnya

5 Balas

Saya pun prnah kena awal pregnant ritu dia gatal tepi miss v sampai ke lubang bontot tu. So kena pastikan area tu kering selalu. Lepas kencing sy akan lap tisu sbb pakai tuala kadang dia xkering betul. Nurse ada gtau boleh pakai losen tp sy xpakai sbb lg melekit. So sy pakai krim ceradan tu je sbb cepat kering. Lepas pakai krim tu mmg cepat hilang.

7mo ago

Saya letak aloe vera, beli dekat watson. Letak tu pun ok

Gatal² tu sekali dgn keputihan tak sis?? Better pergi klinik sis tkut risiko dkt baby nnt bila bersalin..saya pun keputihan byk warna kuning+hijau dan gatal2 jugak dkt private part tu then doc bg ubat insert dlm vagina skli antibiotik.Alhamdulillah dh kurang sikit gatal² dan keputihan pun keluar warna normal balik

5mo ago

Sy tgah alami skrg . Sis pakai apa ya utk hilangkan gatal tu ? Sy tkde keputihan cume gatal2 je

Try pakai aloe vera, sebab saya baru dapat detect gbs haritu, now 34weeks. Guna sitz bath pun ok, rendam dgn air herbal & garam dlm 10-15 minit. Memang lega je rasa lepastu

7mo ago

Okay sis nanti saya try

Kena inform doktor masa checkup nanti.

7mo ago

Okay sis

Infection tu sis. Jumpa dr

7mo ago

Okay sis thank you