6weeks4daya

Hi nak tanya, 6weeks ni dh boleh scan ke? Smlm dr ada kata tggu sampai 10week, baru scan, nak tgk kandungan dlm rahim atau x, dan terus bukak buku sekali. So saya patut tunggu 10weeks atau boleh start scan sekarang dkt mana2 klinik? Dan, kalau kena tggu, apa patut saya buat sekarang ya sementara nk tggu 10weeks tu? #pleasehelp #firstbaby

5 Balas

saya 6weeks da pegi scan dulu kt klinik swasta sbb buka buku kt kk lambat lg tarikh appoint dorang bg 12 weeks cmtu.. lgpon sy cek kt klinik sbb sy ade spotting.. alhamdulillah skrg dln terkawal da doc bg sy ubat kuat rahim... kalau awk okay xde masalah ape nk tgu 10weeks trus pn bole.. klu nk scan dulu 6week pn bole je..

sy pergi ja scan..amk basic scan..juz utk confirm berapa bulan mengandung..nnt akan dpt film bila nk bukak buku pink..dan juga kalo ada rezeko bole dgr heartbeat baby..sy juga anak sulung..sbb awal2 mengandung ni mudah tahu due date

Boleh ja kalau sis nak pegi scan klinik swasta utk tgk perkembangan kandungan. Sy 6weeks lebih Alhamdulillah dah nampak heartbeat. Folic acid jangan lupa makan. Penting dan wajib.

boleh saja nk scan dulu dkt mana2 klinik..6weeks slalu dah boleh nampak kantung..

boleh je, sis saya scan dah nampak baby dgn denyutan jantung tapi slow .