Macam mana prosedur buka buku pink?

Nak tahu mommies yg lain mcm mn ye prosedur buka buku pink skrg? Saya call klinik kesihatan daerah ditempat saya, dan mereka suruh utk buat booking di laman govermentportal utk set appointment buka buku pink. Kena set appointment / tarikh pada usia kandungan minggu 9 ke atas. Tp bila sy register and login goverment portal utk buat appointment booking, saya tak jumpa option tersebut. Tak ada button or anywhere dlm website yg sy boleh pilih tarikh utk appointment. Harap mommies yg dah pernah guna portal boleh share. Tq! #ingintahu #pleasehelp

8 Balas

anak pertama sy walk in ke kkia terdekat utk booking appoinment. anak ke 2 dan sekarang sy whatsapp je nurse yg incharge kawasan kg sy utk bagitau sy pregnant. sy hantar gambar urine test yg double line dgn nurse tersebut. nanti nurse akan tanya bila hari pertama haid terakhir dan lepas tu bagi tarikh dtg ke klinik. bila sampai tarikh tu nurse akan buat ujian urine sekali lg dekat klinik utk sahkan mengandung. tu je. tak ada pula buat booking dlm portal gov. mungkin lain tempat lain prosedur

Terus pergi klinik desa berhampiran dengan rumah puan,cakap dekt kaunter,nk buat appointment buku pink,nanti dia akan tanya bila first period & nurse bagi 1 tarikh untuk kita datang buat buku pink..

booking online by EPRS punya sistem awk.da masuk awk pilih negeri/daerah pilih klinik kesihatan pilih nama klinik nak pergi (yg berdekatan) is maklumat awak

Saya pg klinik immediately masa tau saya preg 4w5d tapi nurse KKIA bgtaw buka buku pink masa 10w. Nanti skali USG semua.

walk in jer sis. nnt nurse terus boleh check date appointment. usually buka buku pink bila dah 8-10w

macam complicated je, first time dengar. maaf tiada pengalaman, tapi boleh tahu sis area mana?

Baru semalam buat gi je klinik desa tunggu 1 jam pastu dpt dh buku pink

g walk in je.. untuk booking. klau xdpt call..