Edd 15/11 melahirkan 7/11

Nak share pengalaman brsalin haritu ..sehari sblum brsalin dlm jam 1 pagi sakit perut mcm snggugut untill jam 3 pagi lepas tu sakit tu hlng bgun pagi xda sakit ker apa .. so buat rutin harian & senaman n jalan2 mlm lepas solat magrib ada sakit sikit tapi kejap je n bole layan sakit tu .. 7 hb jam 1 stgh pagi start sakit mcm snggugut lepas tu rasa nak berak sngt2 tapi pgi toilet xda keluar jgak .. sejam sblum sakit tu sya ada bersama suami .. nak dekat 4 kali keluar msuk toilet x membuang jgak smpai jam 3 pagi melayan sakit tu tapi sakitnya bole layan lgi x sakit sngt cuma rasa nak trberak sempat gelak2 ngan suami siap ckp ' sakit nak berak jer kot over panic nak branak hahahah ' sbb msa tu suami dah start panic kita bole gelak2 lg hahaha.. last ke toilet sya dapat jgak berak tapi x bnyk .. start dri tu trus rasa contraction 3 minit sekali haaaa panic ler jawabnya hahaha ckpnkat husband ' p je la hspital klau bukaan msih 1 cm pun dorang suruh blik jugak ' masuk jer kreta haaa sakit tu dah kuat sikit mulut dah kumat kamit baca zikir (nabi yunus, surah fath ayat 1, ya fattah bnyk2 dan hana waladat maryam maryam waladat isa ukhruj ayuhal maulud biiznil malikul maakbud ) smpai jer hospital sempat duduk kat parking mntak ampun kat suami dan msuk hospital tunggu punya tunggu dekat jam 5 dr dtg cek bukaan dah 7 cm haaa ambek kau tekejut gila hahahaha dlam 530 mcm tu msuk labour room 550 air ketuban pecah 620 dah selamat bersalin dgn 2 kali teran jer anak 3.2kg .. nurse siap ckp n marah ' cubaan brsalin kat rumah ker puan ' nurse tu siap ckp sblum aku brsalin ' jgn tekan bell blik2 .. xda nya kau branak skrng dalam jam 9 10 pagi kot bru branak anak pertama kan ' hahahaha aku tekan jga bell tu smpai drng dtg ' aku dah nak trberak ni dah kat hujung sngt ' nurse cek kepla dah kat bwah hahaha adoi laa .. lgi lawak anak keluar2 jer bersin x nngis 😂

1 Balas

Wah alhamdulillah, tahniah awak! Dapat bayangkan kecomelan baby bersin😍 Saya pantang betul nurse mulut takde insurans ni. Sorry kita pulak yang ter emo huhuhu