Induce belon

Nak minta pendapat .. harini serah diri dekat hospital check jalan dah 2cm then doc masukkan belon .. nak tanya bape lama agak2 ambil masa ye ? Tips nak bagi cepat pembukaan 😊#firstmom

2 Balas

saya pun kena induce belon. dari 2cm buka sampai 4cm dlm masa 24jam. nurse suruh byk berjalan & guna gym ball. belon tu doktor pecahkan. tak rasa sakit tp kurang selesa

Banyakan berjalan kaki, saya masa dalam wad tu betul2 jalan sampai 1 jam pusing2 bilik wad, pagi yerr terus beranak