Hanya nak meluahhh

Just nak meluahh..Sy berklinik dekat KD kempas,tapi yg peliknya bila temujanji next jumpa Doktor dia suruh kita buat scan dekat luar dulu sbelum tarik temujanji..Klinik swasta pulak tu bayar kot ingat murah ka walaupun hanya scan biasa ja..Keluar la juga duit Rm60 dgn Rm60 tu ikut kan boleh beli brg baby atau brg yg berfaedah ne tak..Hmm susah la tiada kemudahan tempat scan ne 😅.. sebelum ne sy berklinik dekat sabah ok ja tempat kk tu semua ada,sekali sampai johor tempat sy berklinik ne x sama pulak hmm suda susahkn org btl..Dh la sorg2 kt tempat org 🥺 mcm ne lagi 😩 nak balik sabah x boleh dh naik flight 😢 stressnya kena buang dekat sini sampai bersalin sampai suami hbis kursus bln 11 😭 sedihhh wehh semua kena buat sendiri2 😔

5 Balas

sama jgk dgn tmpt sy.dh 3x scan luar alasan yg diberikn msn scan rosak.xpi xknlh smpi mkn ms 4bln xdibetulkn.entahlh sy sendiri xfhm.xmcm tmpt somi sy kt trgganu sume kemudahan lngkp.johor ni mmg keras pki duit.mcm mn klu org tu ssh..

10mo ago

betul2.biasa bila hdp dlm zaman madani.nk x nk kena jgk hdp

Klinik kerajaan ni mmg klu nk cepat ada tindakan kena buat aduan kt sispa. Baru diorg laju sikit nk repair mesin ke apa ke. Klu x hmmm sendu mcm tu laa. Sakit hati mmg.

mmg mcm tu. xsemua kk akn direct scan. jika tempt terhad, pesakit ramai, 1st scan mmg disuruh buat di luar. lain tempat lain caranya

10mo ago

xboleh nk ckp mcm tu. sbb lain kk lain cara. mayb mesin scan rosak. Biasanya punca scan rosak dan xdpt diperbaiki. nak beli baru byk birokrasi sbb milik kerajaan, xsama mcm swasta order je. 1 unit scan dh makan belanja puluh ke ratus ribu. 2nd choice mmg blh hntr tumoang ke kkia lain tp tgk je pt flow mcm mn. crowded ke tidak.

peliknye. suruh la dia refer ke klinik kesihatan trdekat.

10mo ago

Tu la dh tanya dh tkkn x boleh refer kk tempat lain tuk scan ja..dia boleh ckp leceh lambat nak kena buat Appointment lagi baik pergi scan dkt luar cpt..Kita pun mls nak bertekak dgn nurse sbb tiada mood ne kali kedua dh redha jela..Nasib baik la duk kt johor sampai bln 11 ja 😅

awak book dekat sonobee, rm28 untuk sekali scan

10mo ago

Tu la dh book dekat sonobee untuk bln 8 punya ☺️ nasib baik murah