barang baby

nak list barang yang patut disediakan pada kandungan 7bulan#bantusharing

2 Balas

Barang Bayi 1. Baju lengan pjg 2. Baju lengan pendek 3. Baju berlubang 4. Sarung tangan/Sarung kaki 5. Topi 6. Kain Bedung & Barut 7. Pampers newborn 8. Wipe tissue 9. Tuala mandi baby 10. Set tilam 11. Set mandian 12. Minyak angin (Yang sesuai untuk baby) 13. Botol susu baby (Persediaan je, ni pun tak pasti boleh bawa atau tdk) Barang Ibu 1. Kain Sarung 2. Baju keluar hospital 3. Sweater 4. Stokin (Sy bawa handsock juga) 5. Tudung Sarung 6. Maternity Pad 7. Breastpump (Tapi yg ni dgr kata tak boleh bawa masuk hospital) 8. Alat mandian (simple2 je) 9. Tuala mandi 10. Pakaian Dalam 11. Makanan/Minuman Basic je tau. Yg lain mgkin boleh tambah atau beli kemudian.

1y ago

Sama2 ibu☺️

sis boleh search di fb atau google brg kelengkapan utk momy & baby. lepastu short list apa rasa perlu beli. sbb preference org lain2. lepastu beli la sikit2 ikut kemampuan. mcm saya, saya utama kan benda2 yg mahal & wajib dulu mcm carseat, breastpump.