Kepala baby ke atas

Hi mummy2 smua sy nk tnya sy dh 28 weeks dh 2 kli scan dngn doc , doc kata kepala anak ke atas mksudnya sonsang laaa , sy nk tnya bnda ni normal atau x ye , ke nnti kepala bby akan pusing kebewah balik , kalau ke bawah blik tu minggu ke berapa , mummy2 smua ad x pengalaman mcm ni #seriusnanya #ingintahu #firstbaby #pleasehelp #firstmom #bantusharing

10 Balas

inshaAllah boleh pusing lagi tu. saya pula uri dekat belah kiri/kanan. doakan saya supaya uri tak tutup laluan. scan ke 32minggu kalau masih sama juga akan rujuk hospital pakar 🥲

8mo ago

samalah kita uru kiri/kanan , baby pulak songsant kepala kat atas . Semoga urusan kita dipermudahkan

baby berpusing2 sis , kedudukan dia sekarang x menentu , tp sampai masa nanti dia akan turun cari jalan untuk lahir .. skrg masih awal n xperlu risau sis

Ouh normal je nnti baby akan pusing balek . Ada masa lagi nie . Dlu sy 32weeks ke 34weeks mcmtu baby sonsang . Bila time nak bersalin dia pusing balek

sy mnggu 30 dh pun songsang jugak scan td. kpala baby btul2 kt ats. dr ckp baby boleh pusing lg, tp still risau. huhuhu

sy dlu dh songsang xboleh pusing dh sbb dh dilaluan dia...so kena czer alhamdulillah skrg dh 4y..now tngu si adik plk

Sama dgn sy juga sis. Hrp nt hjg2 kepala dh ke bawah smula.

Cuba try urut inshallah kepala bby ke bawhh

28w masih bnyk ruang utk baby berpusing...

until 36w bby boleh pusing

normal